Wat is haptotherapie?

Haptotherapie is een therapievorm die werkt vanuit de ervaring. Vaak kun je al heel goed vertellen waar je in vastloopt, wat je anders zou willen en misschien zelfs ook al wat de oplossing zou zijn. Maar in je dagelijks leven lukt het niet. Vaak is er een disbalans ontstaan in de verbinding tussen denken en voelen, tussen jou en de ander, tussen wat je wenst en wat je doet.

In de begeleiding reik ik je verschillende ervaringen aan. Soms zijn het oefeningen in de ruimte, soms op de behandelbank waarbij ik je aanraak op je rug. Hierbij mogen kleren aanblijven. In de ervaringsoefeningen kom je patronen tegen die je kent uit het dagelijks leven. Wanneer die patronen niet langer dienend voor je zijn, kun je in veilige setting gaan voelen waar het begint te knellen en wat je op zo’n moment anders zou willen. Zo ga je ontdekken hoe je je mogelijkheden kunt vergroten. Er ontstaat dan (weer) ruimte, beweging, verbinding.

Haptotherapie werkt door te voelen en te ervaren. Je leert aan den lijve. Zo kun je nieuw opgedane mogelijkheden makkelijker integreren in je dagelijks leven.

Wanneer haptotherapie?

Als haptotherapeut begeleid ik mensen

Wil je meer weten over haptotherapie? Kijk dan eens op www.hapto.nl .

“Door ons met de ander te verbinden, leren we onszelf kennen.”